Zoeken binnen WordPress “Is it me you’re looking for?”

Video-opname

Hieronder de opgenomen live-sessie welke is opgenomen. Dank aan de WordCamp NL organisatie voor de uitnodiging en ik ben erorm blij dat ik op deze manier heb mogen bijdragen aan de WordPress community!

Als je deze talk interresant vondt, dan heb ik nog enkele andere talks.

Aankondiging

Yes! Ik heb er zin in. donderdag 25 juni om 15:00 spreek ik tijdens WordCamp Nederland Live over hoe je de zoekervaring binnen je WordPress site kan verbeteren. De standaard WordPress zoekfunctionaliteit is prima en gelukkig zijn er goede plugins om de zoekfunctionaliteit uit te breiden.

Voor jou interessant? Tuurlijk!

Want je site groeit goed door en je hebt bergen artikelen. Of je hebt een flinke webshop waarbij je merkt dat de standaard zoekfunctionaliteit net niet toereikend is om je producten goed te vinden. Soms duurt het allemaal iets te lang en tja, had ik maar van die fancy filters dat je binnen enkele specifieke categorieën kon zoeken. En ai, was het maar niet zo erg als ik een spelfoud in mijn zoekterm had gemaakt… 😉

In mijn geval moest ik voor een klant vanuit 2 losse sites tegelijkertijd kunnen zoeken in beiden installaties wat ik met een Elasticsearch database heb opgelost. En voor die fancy filters kun je weer de plugin FacetWP inzetten. Dit in combinatie met de SearchWP plugin kun je de zoekervaring binnen je site naar een volgend niveau tillen.

Hoe doe je dit allemaal?

Hoe je dit doet, dat ga ik je in mijn talk vertellen tijdens WordCamp NL Live. Dus zoek niet verder als je mee wilt kijken achter de schermen naar de oplossingen voor deze uiteenlopende scenario’s.

Over Jaime

Jaime is zelfstandig webdeveloper, groot WordPress enthousiast en oprichter van Digital Passenger. Na 1.5 jaar reizen en werken in het buitenland, heeft hij zijn snowboard ingeruild voor zijn fiets en is hij weer verder aan de slag in Nederland.

Jaime is te bereiken op Twitter via @jmslbam of stuur mij gewoon een mailtje.

Tot aanstaande donderdag hè!

Aanmelden bij WPNL Live

Schrijf je via dit formulier in om erbij te zijn en ontvangen op de dag zelf de Zoom link.

(Bonus:) alle stoelen zijn op de voorste rij!!)